TECHNONICOL otevřel továrnu na výrobu přísad do betonu

28.09.2017

Společnost TECHNONICOL, jeden z největších světových výrobců spolehlivých a efektivních stavebních materiálů, otevřela novou oblast podnikání a spustila high-tech závod přísad do betonu ve městě Voskresensk. Investice činily 2 miliony amerických dolarů.

Nový podnik má moderní vysoce přesné vybavení, které umožňuje výrobu materiálů nejvyšší kvality. Výrobní kapacita nového podniku je až 80 000 tun aditiv na beton za rok.

K výrobě se používají pouze nejmodernější druhy chemických surovin. Zejména se podle evropských a světových trendů používají ve výrobě polykarboxylátové estery, které jsou v současné době nejmodernější změkčovadla pro betonovou směs, což umožňuje nejen snížit spotřebu cementu, ale také získat vysoce kvalitní betony s vynikajícími technickými vlastnostmi. Kromě toho byl nový podnik postaven v souladu s vysokými standardy ekologické bezpečnosti: výroba je zcela bez odpadu.

„TECHNONICOL systematicky rozvíjí nové směry podnikání, v současné době se soustřeďuje na ty segmenty, kde je podíl zahraničních konkurentů stále vysoký. Velmi nás zajímá zejména segment stavební chemie. V loňském roce jsme spustili továrnu na výrobu PU pěn v Ryazanu. Otevření závodu na výrobu přísad do betonu je logický a důsledný krok. Očekáváme, že se staneme důležitým hráčem na mezinárodním trhu stavební chemie, a to jak zakládáním nových podniků, tak i zvažováním možnosti akvizice závodů v zahraničí“, uvedl Sergej Kolesnikov, prezident společnosti TECHNONICOL Corporation.

Back to news